Taxi 020 blir nya Sverigetaxi – hela Sveriges taxi.

Nu går Taxi 020 och Sverigetaxi samman och bildar ett gemensamt varumärke. Det nya varumärket kommer att heta Sverigetaxi, men ha Taxi 020:s välkända färger; gula bilar med blå loggor. Nya Sverigetaxi blir Sveriges största taxibolag med bilar i drift från Kiruna i norr till Ystad i söder. Det säger sig självt: Sverigetaxi är hela Sveriges taxi.

Fem miljövänliga Teslabilar som sätts i drift i Stockholmsområdet, blir startskottet för utrullningen av den gemensamma profilen. Med en symbol som tar avstamp i svenska flaggan och lekfullt använder det gula korset som en väg, en korsning och framför allt ett ”t”, som i taxi, blir den nya logotypen tydlig och stark.

Sverigetaxi - Taxi för alla.

Nya Sverigetaxi kommer successivt att ta del av den marknadsledande teknikplattformen hos Taxi 020. Via branschens vassaste app kommer inom kort 2700 uppkopplade bilar vara tillgängliga på drygt 200 orter i landet. Det gör att Sverigetaxi kan serva i stort sett hela landet med samma trygga leverans.

”Om Ikea möblerade Sverige och HM klädde upp oss, kommer nya Sverigetaxi att tryggt ta oss dit vi vill åka” säger Frederick Scholander, marknads- och försäljningschef på Taxi 020.

Kvalitet, trygghet, teknik och miljö i framkant.

Sverigetaxi ser till att vi kommer dit vi ska, bekvämt, till ett bra pris och i tid. Teknik i framkant hjälper både förare och kunder att garantera kvalitet och minimera väntetider och krångel. De fem supermiljöbilarna, Tesla, blir inte bara startskottet för det nya varumärket utan också en symbol för ett ambitiöst miljömål om att vara helt fossilfria år 2025.

Taxi 020:s starka engagemang i det övriga samhället med bland annat mångfaldsarbetet och miljön i fokus, kommer nu att utvecklas ytterligare.

”Sverigetaxi ska vara ett självklart val, oavsett vem du är, var du bor, vart du reser eller om du är turist. Det hörs på namnet, och det ska känns i upplevelsen.” säger Frederick Scholander

Sverigetaxi är rikstäckande, men den lokala förankringen blir stark med varje bils hemort och telefonnummer skriven i den lokalanpassade logotypen.
Inom kort kommer alla nuvarande Sverigetaxi-kunder också att få tillgång till en ny app som förenklar bokningen, alltid ger ett fast pris på resan och fungerar i över 200 orter från Kiruna i norr till Ystad i söder.

För ytterligare information kontakta

Frederick Scholander, marknads- och försäljningschef på Taxi 020